NWT conferentie 2018 - Hoe een Koe een Haas vangt

Basisonderwijs
Datum: 16 november 2018

Het NIBI organiseert jaarlijks de NWT-conferentie voor het basisonderwijs. Een dag met prakische workshops en lezingen om aan de slag te gaan met natuur, wetenschap en techniek, en volop nieuwe ideeen op te doen voor in de klas. Laat je als leerkracht, directeur of bestuurder inspireren op dé landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie. Kies uit wel veertig workshops, struin over een uitgebreide infomarkt met educatieve standhouders, en geniet samen met 350 deelnemers van een volledig verzorgde bijschool- of teamdag! 

Hoe een Koe een Haas vangt - alles over gedrag in een dag

Dit jaar ontdek je alles over gedrag in een dag. Niemand minder dan Victor Mids van Mindf*ck laat ons zien hoe je brein je gedrag manipuleert. Apendeskundige Patrick van Veen vertaalt pestgedrag op de apenrots naar het schoolplein. We gaan bewegend leren, voeren gedragsexperimenten uit, ontdekken welk effect mindset heeft op leergedrag, en proberen uit het klaslokaal te ontsnappen met Escape the Classroom.

Buiten ontdekken we de kracht van buitenlessen en gaan we risicovol spel verkennen. Ook gaan we op zoek naar natuur in de stad met de filmmakers van De Wilde Stad, nemen we insecten onder de loep en laten we techniek en wetenschap los op de schooltuin. Blijf je slapen, dan word je de volgende ochtend nog getrakteerd op een boeiende natuurfotografieworkshop.

Ook voor pabo's

Dit jaar heeft de conferentie bovendien een parallel programma met workshops speciaal voor pabo-docenten. Daarin ontdekken we het nut van programmeren, gaan we ontwerpend leren en nemen we samen het curriculum onder handen.

Kom bijscholen

Ga je mee? Na afloop ga je gegarandeerd met een tas vol materialen en een hoofd vol praktische lesideeën naar huis. Mail voor een teamarrangement op maat naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijving

De inschrijving is geopend. Een conferentieticket kost 129 euro. Het programmaboek met alle workshops kun je hier downloaden en hieronder vind je het inschrijfformulier.