Landelijke opschoondag 2019

Alle onderwijstypen
landelijke-opschoondag-gemeente
Datum: 23 maart 2019

Op zaterdag 23 maart is alweer de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Dat betekent dat in heel Nederland mensen aan de slag gaan om hun buurt zwerfafvalvrij te maken; op 23 maart én in de week daarvoor. Ook voor scholen zijn er een heleboel leuke opschoonacties te bedenken. Eco-Schools roept scholen op om een activiteit te organiseren en zo samen te zorgen voor een schone school en buurt.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Supporter van Schoon. Supporter van Schoon is themapartner van Eco-Schools Nederland.

supporter van schoon

Wat is de Landelijke Opschoondag precies?

Het schoolplein schoonmaken, de troep in de bosjes opruimen of het afval in de buurt van de school oprapen: er zijn genoeg opruimacties te bedenken. Tijdens de Landelijke Opschoondag maak je schoon bij jou in de buurt. Niet alleen omdat een schonere buurt prettiger en veiliger is, maar vooral omdat het vaak hartstikke gezellig is! Want tijdens de Landelijke Opschoondag steek je sámen de handen uit de mouwen. Alle acties die in de week van de Landelijke Opschoondag plaatsvinden, bijvoorbeeld op woensdagmorgen, vallen onder de Landelijke Opschoondag. En met een online aanmelding zet je je actie letterlijk op de kaart.

Meer informatie: www.supportervanschoon.nl