Citaverde College Nederweert
Voortgezet onderwijs
CitaverdeNederweert
Pastoor van der Steenstraat 5
6031 EB
Nederweert
Limburg
...
0495 - 632 130
1
01-09-2013

Nederweert heeft dankzij een klein, maar fijn eco-team in korte tijd al veel weten te bereiken, met name op het gebied van energie.

"De school wil aansluiten bij wat de leerling interesseert en wil het onderwijs meer kwaliteit bieden en leuk maken. Leren samenwerken en kennis maken met de verschillende beroepsvelden vindt school belangrijke items. De school heeft veel aandacht voor gezonde voeding en beweging, respect voor de leefomgeving en zorg voor milieu en natuur. Deze uitgangspunten zie je terug in de lessen."

Citaverde Algemeen: "CITAVERDE College is een VMBO en MBO scholengemeenschap die in Zuidoost Nederland betekenisvol onderwijs verzorgt binnen het brede groene domein. Tevens richt zij zich op een breed aanbod van Leven Lang Leren middels cursussen, employabilitytrajecten en bedrijfsopleidingen in diezelfde regio."

Waarom Eco-Schools? Directeur Eric Bouwman: "Een leven lang leren in een gezonde, duurzame leefomgeving. Met respect omgaan met elkaar en je omgeving begint bij jezelf. Daar kun je niet vroeg genoeg mee starten! Door mee te doen met ECO-Schools zijn onze leerlingen daar bewust van.’’

Bijzondere prestaties & projecten 

- Rookvrije school

- Installatie zonnepanelen