Zone.college, Locatie Zwolle
Voortgezet onderwijs, MBO
GroeneWelle
Koggelaan 7
8017 JN
Zwolle
Overijssel
...
(038) 467 11 20
1
03-07-2014

Zone.college Zwolle krijgt het voor elkaar om door middel van acties structurele veranderingen schoolbreed door te voeren, een knappe prestatie!

Er is steeds meer aandacht voor gezond leven, veilig voedsel, duurzaamheid, natuur en een groene leefomgeving. Dat vraagt om goed opgeleide mensen en nieuwe kennis. Als onderwijsorganisatie dragen wij bij aan een gezonde, groene toekomst van mens en wereld. We zoeken daarbij voortdurend afstemming tussen de behoeften op de arbeidsmarkt en die van onze studenten. Met zorg en aandacht bieden we onze leerlingen, studenten en medewerkers een groene, uitdagende leeromgeving waarin ze nieuwe mogelijkheden ontdekken. En waarin ze zich ontwikkelen met hoofd, hart en handen. Zelf en vooral ook samen. Zo groeien ze uit tot zelfbewuste, zorgzame, ondernemende en maatschappelijk betrokken mensen. Wereldburgers met oog voor duurzaamheid en leefbaarheid. 

Waarom Eco-Schools? “Het project Eco-school sluit goed aan bij het groene karakter en het onderwijs van Zone.college. De school laat met Eco-schools concreet zien hoe ze duurzaam wil en kan zijn. Omdat leerlingen het voortouw krijgen, hebben ze ook actief een rol bij hun leeromgeving.”

Bijzondere prestaties & projecten

  • Litter Less Campaign

aquaponic groene w...
aquaponic groene welle aquaponic groene welle