Aeres VMBO en MBO Almere
Voortgezet onderwijs, MBO
AeresAlmere
Heliumweg 1
1362 JA
Almere
Flevoland
...
088 0205400
1
01-08-2014

Deze school blinkt uit in het opstellen van heldere doelen en transparante communicatie naar de leerlingen en buitenwereld

Aeres VMBO Almere is een unieke school in Flevoland en omstreken. Ondanks dat we een relatief kleine school zijn, krijg je bij ons de mogelijkheid om een groen gerelateerde vmbo- en mbo-opleiding te volgen op verschillende niveaus. De school is gehuisvest in een hypermodern gebouw in het nieuwe stadsdeel Almere Poort.

Aeres VMBO en Aeres MBO Almere algemeen: Aeres VMBO  Almere is een veelzijdige opleider in de domeinen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, agrarische techniek, biologisch dynamische en gangbare voedselproductie en voedselverwerking." Aeres telt 11 locaties waar zowel vmbo- als mbo-onderwijs wordt verzorgd.

Waarom Eco-Schools? Duurzaamheid staat bij Aeres VMBO Almere hoog in het vaandel. Er is gekozen voor Eco-schools, zodat dit belangrijke onderwerp structureel terug komt in de school en binnen de lessen.

Binnen school is een eco-team samengesteld. Een groep enthousiaste leerlingen, die zich inzetten voor duurzaamheid. Het eco-team heeft onderzocht hoe duurzaam de school is en hoe zij dit kunnen verbeteren. 

Duurzaamheid heeft een centrale plek gekregen binnen de school door middel van themaweken, praktische opdrachten en projecten. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan duurzaamheid, de kantine is gezond ingericht en het atrium staat vol met bakken om het afval te scheiden. 

 

IMG 2121

 Aeres VMBO Almere is een school waar je alles leert over de productie en verwerking van groene producten, dat is al bijna Eco School. Het vergoenen van de stedelijke omgeving is een belangrijk onderdeel van de lessen uit het profiel Groen. Als school hebben wij daarom ook de propositie: "Aeres VMBO en MBO Almere,  de school die stad en natuur met elkaar verbindt".

Naast dat Aeres VMBO Almere een Eco-school is, zijn wij sinds enkele jaren ook een Unesco-school. Deze doelstellingen zijn gerelateerd aan de doelstellingen van Eco-schools. 

 

IMG 4601

Bijzondere prestaties & projecten

- Afvalproject i.s.m. Gemeente Almere

- Bedrijvenexcursie leerjaar 2

- Internationale skype conferentie voor de internationale Vogeltrekdag.

- Gastheer Eco-schools dag 2018


afvalbak groenhors...
afvalbak groenhorst almere afvalbak groenhorst almere
afval scheiden 201...
afval scheiden 2016 afval scheiden 2016
afval scheiden bij...
afval scheiden bij dierlokaal afval scheiden bij dierlokaal
blik 2
blik 2 blik 2
cb5h0o3weaahijs
cb5h0o3weaahijs cb5h0o3weaahijs
doppenoorbel mei 2...
doppenoorbel mei 2016 doppenoorbel mei 2016