Clusius College Castricum
Voortgezet onderwijs
clusiuscastricum
Oranjelaan 2A
1901 TX
Castricum
Noord-Holland
...
0251-653600
1
01-02-2012

Clusius College Castricum heeft afgelopen twee jaar stevig gebouwd aan de verduurzaming van deschool en het onderwijs. De nieuwbouw is opgepakt als een kans om meteen het gebouw en devoorzieningen duurzaam te maken. Het ecoteam heeft hier een pro-actieve rol in vervuld. De wijze waarop dat is gedaan is een mooi voorbeeld voor andere teams.

Clusius College Castricum heeft momenteel 1021 vmbo-leerlingen en er werken 142 enthousiaste medewerkers. Het Clusius College leidt op voor leven en werken in een groene wereld en doet dit met eigentijds en aantrekkelijk onderwijs. Naast de theorievakken biedt het Clusius College Castricum daarom een breed scala aan lessen die onder meer gaan over bloemen, planten, voedsel, dier en duurzaamheid.

Clusius Algemeen: "Het Clusius College heeft vestigingen in acht gemeenten ten noorden van het Noordzeekanaal. Bij het Clusius College kunnen opleidingen voor vmbo-groen worden gevolgd. In Alkmaar, Hoorn en Schagen kan de leerling na het halen van het vmbo-diploma binnen het Clusius College doorstromen naar een mbo-opleiding."

Waarom Eco-Schools? "Het Clusius College vindt het belangrijk verschillende onderdelen van het onderwijs zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Om ervoor te zorgen dat de vestigingen hier steeds beter in worden, zijn alle scholen van het Clusius College aangemeld bij Ecoschools."

Bijzondere prestaties & projecten 

- Instelling nieuw klimaatsysteem

- Aanstelling schoolwacht