Aeres Nijkerk (2).jpg

Extern artikel | Edestad.nl

Afgelopen woensdag 27 februari heeft Aeres VMBO Ede het Bronzen certificaat van Eco-Schools behaald. Dit betekent dat Aeres VMBO Ede goed op weg is naar het behalen van de Groene Vlag van Eco-Schools.

Eco-Schools is een initiatief dat scholen ondersteunt om een duurzame school te worden en dit door te voeren tot in het DNA van een school. Hierbij is een Zevenstappenplan opgesteld dat je als school moet volgen om een volledig duurzame ‘Eco-School’ te worden. Duurzaamheid wordt via deze stappen een onderdeel van themaweken, praktijkopdrachten of projectonderwijs. Na het afronden van alle zeven stappen, behaalt een school de Groene Vlag en mag zichzelf een duurzame school noemen.

d0549b65 a449 4081 a0b6 3361cf7b2c55

Het doel is om duurzaam denken en doen te verankeren in het DNA van leerlingen, docenten en de school in het geheel, waarbij de leerlingen centraal staan in de veranderingen die de school ondergaat. Leerlingen werken zelf aan acties om hun school verder te verduurzamen. Zo heeft Aeres VMBO Ede een eigen Eco-Team dat het voortouw neemt in het uitvoeren van die verduurzaming. Zij hebben dan ook meerdere acties georganiseerd om het schoolplein en de omgeving rondom de school schoner te maken. Zo hebben de leerlingen een actie opgezet om de straat schoon te maken. Wethouder Leon Meijer was zelf aanwezig bij een van de voorbereidende activiteiten om dit uit te zetten samen met de leerlingen.

Aeres VMBO Ede heeft op dit moment vier van de zeven stappen succesvol doorlopen en mag het Bronzen certificaat in ontvangst nemen. Iets waar Aeres VMBO Ede heel erg trots op is! De komende tijd zal Aeres VMBO Ede hard werken aan het behalen van het Zilveren certificaat en uiteindelijk de Groene Vlag.