Eco-Schools4.jpg

5X1A9103 672x372Leerlingen van het Groene Lyceum gaan binnenkort op bezoek bij basisscholen om hun ideeën te presenteren over hoe je een school en de omgeving duurzamer kan maken. Dit doen ze op een hippe, elektrische bakfiets met handtekening van André Kuipers. De ESA-astronaut zette maandag 19 februari zijn krabbel op de bakfiets tijdens de netwerkavond voor stage- en netwerkbedrijven. Een mooi passend gebaar van deze ‘Ambassadeur van de Aarde’, dat ook goed aansluit bij de activiteiten van de leerlingen.

Tijdens de avond hebben de leerlingen van het Groene Lyceum de ruim 200 aanwezigen ook verteld over hun plannen. Zo werken ze aan een mooiere schoolkantine, waar bijvoorbeeld meer zitgelegenheid komt in de vorm van trappen rondom het podium. Ook het project rondom LED-verlichting kwam aan de orde, net als het smakelijke project, waarbij de koffiebekers van school de voedingsbodem worden van oesterzwammen, die uiteindelijk de ingrediënten zijn van in de soep in de kantine.

De komende periode zullen de leerlingen van het Groene Lyceum nog meer plannen presenteren. Houd daarvoor Facebook, Instagram en de website in de gaten. Doel van alle acties: duidelijk maken hoe we de school en de omgeving nog duurzamer en leefbaarder kunnen maken. Draag jij ook je steentje bij?

De hippe bakfiets is aangeschaft in het kader van het project ‘Beter Benutten Zwolle Kampen’, waarin ondernemers worden uitgedaagd om na te denken over alternatief vervoer in de stad

Bron: www.groenewelle.nl