Lentiz LIFE (3).jpg

ash dogsThe American School of The Hague werkt al meer dan 10 jaar met project Dierenwelzijn Soi Dog, inclusief gastles, docentenhandleiding en live contact met Thailand.

De belangrijkste doelen van het Soi Dog Education Office zijn geïnspireerd op de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties en de missie van Soi Dog Foundation:

  • Een duurzame levensstijl aanmoedigen onder kinderen en het stimuleren van de ethische verantwoordelijkheid voor de leefomgeving in het algemeen en dierenwelzijn in het bijzonder
  • Kinderen de mogelijkheid bieden om bewustzijn, kennis, vaardigheden en verbintenis te ontwikkelen, waarmee zij onze leefomgeving kunnen beschermen en verbeteren voor een duurzame toekomst
  • Duurzaamheidsdoelen in het onderwijs inbedden
  • Educatieprojecten ontwikkelen met als doel fondsen te werven voor organisaties in Azië, die zich hebben verbonden aan een duurzame samenleving in het algemeen en aan dierenwelzijn in het bijzonder

Het idee achter deze doelen is de overtuiging dat mensen een duurzame relatie met  de natuur ontwikkelen. Respect voor alle levensvormen op aarde, de behoedzame en respectvolle, liefdevolle interactie tussen mensen en dieren en de bereidheid om kwetsbare ecosystemen op aarde te beschermen zijn belangrijke elementen van deze overtuiging.

Voor bovenbouw primair onderwijs (ook geschikt voor onderbouw voortgezet onderwijs) heb ik een lessenhandleiding geschreven. Het kost de docenten weinig voorbereidingstijd, aangezien de bijlagen bestaan uit een brief voor de ouders van de leerlingen en mogelijke invullingen van het project.

Het project was eerder alleen in het Engels beschikbaar. Inmiddels is het pakket vertaald naar het Nederlands en aangepast aan de kerndoelen van het Nederlandse onderwijs.

Scholen die interesse hebben in afname van het project, waarmee ze geld verzamelen voor dierenwelzijn (Goal 15 van de Verenigde Naties), kunnen contact opnemen met Annerieke Claassen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..Zij kan de lessenhandleiding aan geïnteresseerde scholen toesturen en mondeling toelichten.