neptunus-6642.jpg

     'Bright Future Lab is een uniek programma van het Da Vinci College, Eco-School, waarin je leert om te werken aan een duurzame toekomst'

Voor de Eco-School werkt het Da Vinci College Purmerend samen met Bright Future Lab, een organisatie die zich richt op duurzaamheid en leiderschap in het onderwijs. Zij bieden een op maat gemaakt programma voor leerlingen in de bovenbouw, waarin zij werken aan een duurzame toekomst.

Wij beginnen de eerste middag in een kring om kennis te maken. Startvraag: 'Wil je iets vertellen over jezelf dat niemand weet?'. Het ijs is meteen gebroken. We worden begeleid door Maaike en Marciano van Bright Future Lab. De middag vliegt om. Vandaag gaat het om vragen als 'Wat wil je leren?' ('mensen inpireren', 'minder verlegen zijn',) wat is leiderschap  ('to be a voice, not an echo'), wat is duurzaamheid ? ('samenwerking tussen economie en natuur').

Check out aan het einde van de middag: iedereen vond het een zinvolle en mooie ervaring. Volgende keer verder.

De tweede bijeenkomst is op een studiedag voor de docenten. Het aantal leerlingen dat meedoet aan dit traject is gegroeid. We begonnen met zes leerlingen en vandaag zijn het er twintig die zulke enthousiaste verhalen van de beginners hebben gehoord dat zij op hun vrije dag naar school komen om mee te doen.

De dag is weer een groot succes en eindigt met een presentatie in het schooltheater voor de docenten die de studiedag hebben gevolgd. De leerlingen vertellen wat de leerdoelen zijn, die zij zichzelf hebben gesteld. De leerlingen gaan een conferentie organiseren over duurzaamheid, met speciale aandacht voor de buurtbewoners om ook hen te betrekken bij het Da Vinci College als Eco-School.

Door: Frans Ottenhof

Meer informatie bij Bright Future Lab

bright future lab img 5965 collage orig