neptunus-6642.jpg

Op OBS De Molenvliet in Stad aan 't Haringvliet (Zuid-Holland) kon voor de zevende keer een heel duurzaam feestje gevierd worden. De school behaalde namelijk in 2020 hun zevende Groene Vlag als Eco-School! OBS De Molenvliet is de eerste school in Nederland die zo veel Groene Vlaggen behaalde. En dat is heel bijzonder, zeker omdat het zo'n kleine school is.

107900501 3440584969337362 9148465731400694519 n C

Ontzettend veel duurzaams te doen

Wat heeft OBS Molenvliet gedaan waardoor zij een zevende vlag verdient? Nou, eigenlijk is dat te veel om op te noemen. Een kleine greep uit hun investeringen: wc's worden doorgespoeld met regenwater, er is een moestuin op het schoolplein, het afval wordt gescheiden, alle kinderen hebben van school een Dopper gekregen om uit te drinken.

Blijven meedoen is leerzaam, leuk en goed voor de natuur

"Het hijsen van de Groene Vlag is ook een zevende keer een feestje", zegt directrice Sabina Smaal. De twee leerlingen Isaura Bout en Luca van Gent uit groep 8 krijgen de eer om de vlag te hijsen. Daarnaast krijgen de leerlingen veel meer dan alleen de Groene Vlag. Aan alle leerlingen die in het Eco-Team zitten wordt een certificaat als dank voor hun inzet uitgereikt. En als klap op de vuurpijl krijgt de school ook een cheque van Coöperatie Deltawind van 500 euro. Hier kunnen ze de school opnieuw mee verduurzamen, zodat ze over twee jaar opnieuw een Groene Vlag binnenhalen. Stoppen zit er niet in voor deze school. "Door het deelnemen aan Eco-schools blijven wij 'Groeien, bloeien en samen leren'. Dit is tevens onze missie van de school die wij graag uitdragen naar alle kinderen, ouders en leerkrachten," aldus Sabina.

Wil je in contact komen met deze school om tips en tricks uit te wisselen? Aarzel dan niet op te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De school staat voor je klaar en denkt graag mee met jouw Eco-School.

Wij zijn super trots op OBS Molenvliet!