Eco-Schools4.jpg

eco en uganda flag

Het AOC Oost in Twello is druk bezig met de laatste zaken om de Groene Vlag te halen. Eind oktober was het echter even iets rustiger voor het Eco-team, omdat een aantal leerlingen en docenten in Oeganda was.

Samenwerken met een ander continent

Sinds een aantal jaren heeft het AOC Oost Twello een goede samenwerking met een middelbare school en basisschool in Bukomansimbi, Oeganda (UP4US). Deze samenwerking wordt samen met andere partners vorm gegeven onder de naam Connect2Uganda. Omdat duurzaamheid er in alle landen toe doet, heeft onze partnerschool in Bukomansimbi ook aangegeven interesse te hebben om een EcoSchool te willen worden. Tijdens de verkenning stuitten we op Eco-Schools Uganda. Het contact was snel gelegd.

Oeganda als voorbeeld

eco uganda meisje legt uit

We hebben de landelijke organisatie Eco-Schools bezocht en een tweetal basisscholen, die in het bezit zijn van een Groene Vlag. Alle thema’s hadden een eigen “chairperson” uit het Eco-team. De leerlingen, verantwoordelijk voor een thema, wisten erg goed wat er precies gedaan was en waarom. De manier van vertellen was erg indrukwekkend. Hoe de verantwoordelijkheid bij de leerlingen ligt en de kennis van zaken van deze leerlingen is erg indrukwekkend. Daar kan een middelbare school uit Nederland een voorbeeld aan nemen! De ervaringen die we hebben opgedaan, gaan we zeker meenemen om in Nederland alles af te ronden voor een Groene Vlag.

uitleg clean cookstoves school