IMG_3295.jpg

Extern artikel | www.internetbode.nl

Leerlingen van het Markland College in Zevenbergen zetten zich al jaren in voor een duurzamere school. Maandagochtend werden ze daarvoor beloond met de tweede Groene Vlag van Eco-Schools, een eer die maar weinig scholen te beurt valt.Markland college groene vlag
Wethouder Jack van Dorst completeerde het feest met de overhandiging van 60 afvalgrijpers. Deze week gaan de brugklassen in het kader van de duurzame week zwerfafval opruimen. “Het Markland College Zevenbergen en in het bijzonder de werkgroep duurzaamheid hebben hard gewerkt om de school meer duurzaam te maken”, constateerde de audit-commissie van Eco-Schools tevreden toen zij op 3 april de school bezocht. 

Wethouder Jack van Dorst: “Zwerfafval is een grote ergernis voor veel mensen. Het is een verantwoordelijkheid van ons allemaal om onze gemeente schoon te houden. Daarom ben ik ook zo blij met dit soort initiatieven. Niet alleen knapt de omgeving ervan op, het zet mensen ook aan het denken over hun eigen rol, doordat de leerlingen er in hun eigen omgeving over praten en mee bezig zijn. Zo grijpen we kansen met de afvalgrijpers!”

Het Markland College Zevenbergen is sinds 28 juni 2016 in het trotse bezit van de Groene Vlag van Eco-Schools, het belangrijkste keurmerk voor duurzame scholen en internationaal erkend door de Verenigde Naties. Het college was de eerste school voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant die destijds de Groene Vlag kreeg.