neptunus-6642.jpg

Op het dak van AOC Oost Twello kunnen 518 zonnepanelen neergelegd worden. En daar heeft men nu samen voor gezorgd! De school deed mee in een crowdfundingsactie. Succesvol, want die zonnepanelen gaan er komen. De zonnepanelen zijn opgesplist in ZonneDelen van 25 euro. Zodat iedereen mee kan doen. Iedereen die meedoet met Zonnedak AOC, profiteert jarenlang van de zonne-energie van dit dak!

Bij Zone.college Twello (voorheen AOC Oost Twello) staat duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel. Sinds 2017 is de school, als eerste in de provincie Gelderland, gecertificeerd als Eco-School en voert met trots de bijbehorende Groene Vlag. Het Eco-team van de school (bestaande uit leerlingen) heeft bij de directie onder andere aangegeven dat het jammer is dat het grote dak niet gebruikt wordt voor zonnepanelen. De school gebruikt veel elektriciteit en zou daar best zelf een stuk van kunnen opwekken. In overleg met het Eco-team en ZonnepanelenDelen is de directie op zoek gegaan naar mogelijkheden dit te realiseren.

En nu is het zover. Zone.college Twello stelt haar dak beschikbaar. Een win-win-win situatie. De investeerder krijgt waar voor zijn of haar geld, AOC krijgt goedkopere stroom en kan het niet uitgegeven geld aan onderwijs besteden en tenslotte wordt de natuur er beter van omdat de zon in plaats van een vervuilende centrale de stroom opwekt. Mooier kan toch niet.

Lees meer op de crowdfundpagina

zonnepanelendelen twello