Voor het project Ecoschool op het (MBO) Clusius College in Schagen is er een schoenenactie opgezet. Ecoschool staat in het teken de school duurzamer te maken. Leerlingen worden actief betrokken in dit proces. Zij bedenken acties en voeren deze ook uit samen met iedereen in en om de school. Afval is een van de thema’s waar ze zich op focussen.

Na bekendmaking van de actie waren het vooral de docenten die hun kasten doorspitten op zoek naar niet meer gebruikte schoenen. Tassen vol werden aangeleverd in de docentenkamer. Leerlingen bleven wat achter. Toen heeft het Eco team bedacht om een kleine prijs uit te reiken aan de leerling(en) 
met de meeste paar schoenen. Eind maart was er een flyer actie in de kantine van de school en de leerlingen werden enthousiast.

Eerst stond Niels lang aan kop met 24 paar schoenen, totdat twee meiden uit klas 2.2 dat hoorden. Ze kwamen al snel aanzetten met 89 paar schoenen. Een paar dagen later kwamen ze na schooltijd nog eens met 77 paar aanzetten. Inmiddels hebben zij 209 paar ingeleverd en de prijs gewonnen. Al deze schoenen worden door een organisatie naar derdewereldlanden gestuurd.

Schoenen kunnen de studenten inleveren op het Clusius College in Schagen. De actie loopt in ieder geval nog door tot het einde van het schooljaar.

clusius schoenenactielogo Clusius

 

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven