Groene-Vlag-NordwinGisteren heeft het laatste AOC besloten om zich aan te sluiten bij Eco-Schools. Dat betekent dat nu alle groene onderwijsinstellingen gaan voor groene vlaggen voor hun vmbo- en mbo-locaties.

Prachtig dat we op de Dag van de Duurzaamheid kunnen melden dat het gehele groene onderwijs zich aan het Eco-Schools programma heeft verbonden”, zegt Hak van Nispen, directeur van EcoSchools Nederland. “Het is snel gegaan. In 2012 startten we met het eerste AOC, nu doen alle groene onderwijsinstellingen in Nederland mee en hebben we ook al een aantal groene vlaggen uitgereikt. Hiermee loopt het groene onderwijs absoluut voorop. Dit is te danken aan de samenwerking van de scholen in de AOC Raad en het project Voorop in de Vergroening.  Door elkaar te inspireren en kennis te delen ontwikkelen de scholen zich heel snel. Dat is een compliment waard.”

AOC’s en de VBG gaan voor een groene wereld. De AOC’s willen door samenleving, overheid  en bedrijfsleven herkend en erkend worden als dé opleidingscentra voor ondernemend en innovatief groen. Kijk voor meer informatie op de website van Voorop in de Vergroening.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun Estafetteblogs!

Archief nieuwsbrieven