Bijzonder bezoek voor Daltonschool Neptunus

Op vrijdag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid 2014, vindt voor de zesde keer de landelijke Voorleesactie plaats. Zo’n 70.000 kinderen op 1.000 Nederlandse basisscholen worden die dag voorgelezen en gaan in gesprek over de waarde van natuur. Op Daltonschool Neptunus op het Amsterdamse IJburg worden kinderen voorgelezen uit ‘Mr Finney en het raadsel in de bomen’. Er wordt voorgelezen door prominenten zoals prinses Laurentien, ambassadeurs van het Wereld Natuur Fonds dj Gregor Salto, acteur Daniël Boissevain, presentatrice Loretta Schrijver en de directeuren van de organisaties achter de Voorleesactie. Vervolgens leidt prinses Laurentien een dialoogsessie met kinderen en volwassenen over de waarde van natuur.

FinneyKinderen hebben veel vragen en ideeën over milieu, natuur en samenleven. Daarom wordt op vrijdag 10 oktober op basisscholen en kinderboerderijen in heel Nederland voorgelezen door o.a. burgemeesters, wethouders, ouders, leerkrachten en prominente Nederlanders. Na het voorlezen en een gesprek over verschillende aspecten van de natuur zullen kinderen bijvoorbeeld nadenken hoe ze hun school meer natuurvriendelijk kunnen maken. Elf organisaties werken inmiddels samen rondom de Voorleesactie.

Mr Finney en het raadsel in de bomen

Dit jaar is het thema van de Voorleesactie ‘de waarde van natuur’ en is gekozen
voor het voorleesboek Mr Finney en het raadsel in de bomen. In dit boek, geschreven door Laurentien van Oranje, ontdekken Mr Finney en zijn vrienden hoe ze beter met de aarde om kunnen gaan en komen verschillende duurzaamheidthema’s aan bod.

Een duurzame basisschool

In verschillende klassen van Daltonschool Neptunus lezen prominenten voor. Prinses Laurentien leidt een dialoogsessie met kinderen en volwassenen over waarom de natuur eigenlijk belangrijk is voor de aarde en mensen. Wat brengt het ons? Hoe betalen we voor de natuur? De school is gekozen vanwege het duurzame karakter op alle gebieden: het schoolprofiel is wetenschap, natuur en techniek, de leerlingen ontwikkelen een onderzoekende houding en ook het schoolgebouw is duurzaam. Zo heeft de school een groen dak en heeft dankzij crowdfunding zonnepanelen kunnen plaatsen. Groene daken zorgen voor verkoeling, bufferen regenwater, dragen bij aan de reductie van fijnstof en aan diversiteit in flora en fauna in de stad.

Dag vd duurzaamheidMedia zijn van harte welkom

Media zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op Daltonschool Neptunus. Duur van het programma: 09:00 – 10.30 uur. Graag vooraf aanmelden.

Over de Dag van de Duurzaamheid

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid vinden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats. Kijk voor alle activiteiten op 10-10 op www.dagvandeduurzaamheid.nl.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven