Extern nieuws | Bron: www.trefpunthouten.nl


mozaiek houten 2018Kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Het Mozaïek startten maandag 5 maart met een eco-team. Met de ondertekening van de intentieverklaring Eco-Schools wil de school de komende jaren zorgen voor meer duurzaamheid.

HOUTEN - Wethouder Michiel van Liere ondersteunt deze actie van 't Mozaïek en was dan ook bij deze bijzondere start aanwezig.Aan het werken onder de vlag van Eco-Schools zijn kosten verbonden en voor Het Mozaïek is dit mogelijk geworden door de subsidie die is verkregen vanuit het Duurzaamheidsfonds Houten.

Het eco-team gaat de komende tijd aan de slag met duurzaamheid op Het Mozaïek. Zo onderzoekt het team mogelijk samen met andere kinderen uit de bovenbouw groepen het schoolgebouw en hun eigen gedrag door gebruik te maken van zogenaamde scans. Met de scans brengen zij per thema in kaart wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden.

Daarna worden er twee of drie thema's gekozen waaraan het team verder wil werken. BuitenWijs biedt gratis begeleiding aan het eco-team van Het Mozaïek. Bijzonder aan Eco-Schools is dat de kinderen worden geactiveerd om onderzoekend en probleemoplossend aan de slag te gaan met duurzaamheidsvraagstukken binnen de school. Zij zijn mede verantwoordelijk en hun wensen worden meer dan serieus meegenomen in afspraken. De afspraken worden verankerd in het onderwijs, in het gedrag van de kinderen en leerkrachten, uitgevoerd in het schoolgebouw en haar omgeving en beschreven in het schoolbeleid. Na twee jaar kan Het Mozaïek worden erkend als duurzame school en ontvangt daarvoor dan het internationale keurmerk van Eco-Schools: de Groene Vlag. Duurzaamheid wordt voor de kinderen iets om trots op te zijn en is dan ook onderdeel van de identiteit van de school.Het Mozaïek kent twee locaties.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven