Bij Eco-Schools hoor je altijd veel cijfers, 68 landen, 51.000 scholen en hoeveel waren ook alweer een basisschool? Om dit allemaal in één overzicht te krijgen is voor het inspiratiemagazine een infographic gemaakt. Deze infographic willen wij natuurlijk met iedereen delen, omdat we trots zijn op de resultaten. Wist je bijvoorbeeld dat al op 17.900 scholen wereldwijd de Groene Vlag wappert? Meer statistieken? Bekijk dan snel de infographic hieronder.

Eco Schoolsmagazine infogaphic

Bij Eco-Schools staan een aantal zaken vast. Zo werken alle deelnemende scholen met het Zevenstappenplan en hebben keuze uit maar liefst tien thema’s om aan te werken. Op basis van de Eco-scan, die scholen elk jaar uitvoeren, kiest de school de thema’s waar aan wordt gewerkt en ziet elk jaar er anders uit. In 2019 is het thema Afval & Grondstoffen het favoriete thema, hier werken wel 80 scholen aan. De thema’s hygiëne (5 scholen) en veiligheid (6 scholen) zijn dit jaar het minst populair. 

De scholen

Eco-Schools streeft naar een duurzame verandering die van binnenuit de school wordt gerealiseerd en dit blijkt te lukken. Maar liefst 98% zegt dat de school duurzamer wordt van Eco-Schools, 93% ziet ook verandering in houding en gedrag van docenten en leerlingen dankzij deelname aan Eco-Schools. Eco-Schools is geschikt voor alle schooltypen. Van alle deelnemende scholen is het voortgezet onderwijs met 88 scholen het best vertegenwoordigt, tweede in het rijtje staat het primair onderwijs met 62 scholen. Van het MBO doen 12 scholen mee en in heel Nederland is één universiteit die deelneemt aan Eco-Schools. Deze scholen hebben verschillende redenen om mee te doen, de meest gekozen reden (88%) is om duurzaam gedrag te stimuleren. Bijna de helft (40%) van de deelnemende scholen merkt dat Eco-Schools structuur aanbrengt in duurzaamheidsprojecten.

Eco-Schools wereldwijd

Wereldwijd zijn de cijfers ook bekent. Eco-Schools is actief in 68 landen en wereldwijd doen al ruim 51.000 scholen mee. Van de deelnemende scholen hebben al 17.900 scholen het gehele Zevenstappenplan doorlopen en de Groene Vlag toegekend gekregen. Met Eco-Schools worden wereldwijd maar liefst 20 miljoen studenten en 1,4 miljoen docenten bereikt!

Na het bekijken van deze infographic vragen gekregen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven