Van 18 t/m 23 mei is de "fiets naar je werk week". Een mooie actie om niet alleen zelf gezonder en milieubewust bezig te zijn. Door je te laten sponsoren worden fietsten ter beschikking gesteld van kinderen in armoede. Dit wordt verzorgd door het Nationaal Fonds Kinderhulp. 400.000 kinderen leven in armoede. Zij kunnen jullie hulp erg goed gebruiken.

De Eco-teams van de scholen kunnen hier een mooie actie mee starten. Leerlingen zelf zijn al ruim­schoots gewend om op de fiets te komen. Maar hoe zit het met de leraren en managers? Daar zijn vast genoeg mogelijke fietsers bij! En als je als Eco-Schools samenwerkt met bedrijven en organisaties in de buurt, dan zou je die ook kunnen vragen om mee te doen en om de week te sponsoren.

Als ecoteam kan je zelf allerlei leuke acties verzinnen om te zorgen dat de “Fiets naar je werk week” aandacht krijgt. Met posters, buttons, vlaggetjes etc. kan je zelf aan de slag. Zou het niet geweldig zijn als je als school kan zeggen dat je vijf fietsen voor kinderen in armoede beschikbaar hebt kunnen stellen. Het nationaal Fonds Kinderhulp verzorgt dit voor €150 per kind. Wil je meer weten, kijk dan op www.fietsnaarjewerkweek.nl

Plaatje fietsweek

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven