In lijn met de Europese kaderrichtlijn water hebben enkele water organisaties uit diverse landen de EU brede campagne voor de rivierzwemdag opgezet. Als je me wilt doen vind je in de flyer extra informatie. Op 12 juli 2015 vindt deze dag plaats in heel Europa.

De Big Jump Challenge is een activiteit die hoort bij Youth Action for Water Protection. De organiserende partijen zijn Getidos, the European Rivers Network, Good Planet Belgium, the WWF Austria, the European Environmental Bureau (EEB) en anderen. Met de Big Jump Challenge wordt op creatieve en positieve manier aandacht gevraagd voor bescherming van de waterkwaliteit.

Jongeren groepen en scholen in de EU kunnen zelf hun eigen rivierzwemdag organiseren en de ideeën uitwisselen met andere groepen of scholen in Europa. De River Toolbox is een hulpmiddel om hiermee te beginnen.

De campagne eindigt met het organiseren van een Europees rivierenparlement in Brussel in juli 2015. Doel van de campagne is dat jongerengroepen uit alle Europese landen laten zien dat zijn samen werken aan de Europese bescherming van water.


bigjumpchallenge

 

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven