20141118 165915Voor de leerlingen van het Clusius Collge in Heerhugowaard is het behalen van de Groene Vlag allerminst een reden om stil te gaan zitten. Zij zijn gestart met een flessendoppenactie voor het goede doel. Per kilo flessendoppen wordt er €0,22 geschonken aan een goed doel naar keuze. Clusius Heerhugowaard heeft gekozen voor Bultersmekke 

Het initiatief begon met de gedachte dat er wel 5.000 doppen ingezameld zouden kunnen worden. Het werden er 1.500.000! Lucas van klas 1A gaat nu door Heerhugowaard als 'de man van anderhalf miljoen'.

Op deze manier laten leerlingen zien dat zij in staat zijn om van iets kleins iets groots te maken. Niet alleen zij zelf, maar ook de docenten en de ouders worden gestimuleerd om mee te doen.  En dus draagt iedereen bij en wordt iedereen aan het denken gezet. Op die manier werkt Eco-Schools. Leerlingen zelf zorgen voor de duurzame verandering op school (en thuis). Clusius College Heerhugowaard mag trots zijn dat zij de Groene Vlag voeren én daar invulling aan geven.

http://www.dichtbij.nl/groot-alkmaar/regionaal-nieuws/artikel/3787182/de-man-van-anderhalf-miljoen.aspx

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven