Jaarlijks zijn er twee duurzame dagen waar het onderwijs mooi op aan kan sluiten. Dit zijn Duurzame Dinsdag en de Dag van de Duurzaamheid. Gebruik als onderwijs deze dagen om intern de aandacht voor duurzaamheid weer even te vergroten. Veel scholen gebruiken deze dagen als startmoment voor Eco-Schools of voor hun projectweken

Duurzame Dinsdagdag van de duurzaamheid

Duurzame Dinsdag vindt al jaren plaats op de ‘éérste dinsdag van september’, dat is dit jaar 1 september. Dan wordt er een koffertje met initiatieven uit de samenleving aangeboden aan de regering en parlement. Dit vindt jaarlijks plaats in de oude zaal van de Tweede Kamer. U kunt als school ook een initiatief indienen voor het koffertje van 2016. In 2015 kunt u zelf initiatieven op school organiseren op 1 september.

Dag van de Duurzaamheid

De Dag van de Duurzaamheid vindt dit jaar plaats op 9 oktober. Meestal is de dag van de Duurzaamheid op 10 oktober (10-10), vanwege het weekend nu een dag eerder. Op de Dag van de Duurzaamheid organiseren heel veel mensen heel veel duurzame activiteiten. Op 9 oktober zijn de scholen al lekker op streek en dat moment leent zich goed  voor een activiteit, projectweek, start van Eco-Schools of de milieuscan.

Onze suggestie: gebruik deze dagen om duurzaamheid bij u op school een impuls te geven! 

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven