Het Wellantcollege in Rijswijk is het schooljaar 2015/2016 duurzaam gestart. De hele school en in het bijzonder de docenten en leerlingen van het ecoteam hebben direct het onderwerp duurzaamheid en Eco-Schools onder de aandacht gebracht bij de eerstejaars leerlingen die vorige week zijn begonnen. En Wellant heeft op de locatie de nieuwe afvalbakken geïntroduceerd om te komen tot een goede afvalscheiding. Een goed begin is het halve werk!

dag 1: introductie van duurzaamheid op school

Op dinsdag 25 augustus startte de introductieweek voor de eerstejaars op onze locatie met een kennismaking met de school, de coach, elkaar én Eco-Schools. Govert Visser heeft in elke klas een presentatie gegeven over waarom wij als school duurzaamheid zo belangrijk vinden en hoe wij dit, door ons als school aan te sluiten bij Eco-Schools, vormgeven binnen de school.

dag 2 : duurzame lunch

Woensdag 26 augustus vond er een sport- en speldag plaats in het Delftse Hout. Hierbij werd de lunch verzorgd door een leerling van onze vakrichting Food Design en deze lunch was volledig ecologisch en de bereiding duurzaam.

dag 3: training afvalscheiding en introductie Wellant afvalbakken

De laatste dag, donderdag 27 augustus, startte de leerlingen met hun eigen klas met een training over afvalscheiding binnen onze school en de verwerking van dit afval. Dit naar aanleiding van de start van ons pilotproject Afval. Dit project houdt in dat iedereen op onze school onze verschillende afvalstromen zal sorteren, deze apart worden opgehaald en hierna duurzaam verwerkt.

20150902 10201120150902 101742

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven