Nordwin college is gestart met een Europees project over groene schoolkantines samen met netwerken in Duitsland, Denemarken, Finland, Roemenie. Het expertisecentrum in Duitsland maakt een cursus die men ook in Nederland gaat geven. Daarnaast wil men een community of practise starten en komt er een handleiding voor cateraars en docenten. 

We houden u op de hoogte. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is projectleider. Eén van de partners is Europea een netwerk waar wel 1000 scholen in het (groene) beroepsonderwijs samenwerken.

Het Nordwin College in Leeuwarden gaat groenten verbouwen in haar kas. De kas wordt daarmee etalage en uithangbord voor groen onderwijs. De kas wordt gebruikt voor teelt van voedsel waarvan de opbrengst wordt afgezet binnen de school (in de kantine) en een deel gaat naar de voedselbank. De teelt van groenten wordt gedaan door twee vrijwilligers die graag meer ervaring willen op doen met het verbouwen van groenten/ opzetten en onderhouden van een moestuin. Ze worden ondersteund door docenten en waar nodig helpen ook studenten een handje mee.

Doel is om uiteindelijk meer externe partijen te betrekken bij activiteiten in de kas zoals: basisonderwijs, restaurants, zorgcentra, etc. Door bijvoorbeeld een directe koppeling te maken met de schoolkantine, verkoop vanuit een `winkeltje` bij de kas, kookworkshops organiseren, groene ontvangst/werkruimte, etc. ook sluiten we aan bij evenementen als: `Hoofdstad van de smaak`, `Leeuwarden culturele hoofdstad, en de `de gezonde kantine`.


appel met ingredientenlijst

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun Estafetteblogs!

Archief nieuwsbrieven