Veel Eco-Schools hebben de  Dag van de Duurzaamheid aangegrepen om goede, leuke en leerzame activiteiten te organiseren. Zowel in het basisonderwijs voortgezet onderwijs als het MBO bruist het van de activiteiten. Op facebook, Twitter, Instagram, websites en in de gedrukte pers, overal zal je beelden vinden van de Eco-Schools. Super!

OBS De Pantarijn onvtangt prinses Laurentien, Jan Terlouw en Helga van Leur

OBS De Pantarijn in De Meern (@obspantarijn) is zelfs vandaag gastheer van de start van de  voorleesactie. Daar zijn Helga van Leur, Jan Terlouw en Laurentien van Oranje om een duurzaam verhaal voor te lezen uit het boek Kapsones van Laurentien van Oranje en Jan Terlouw! Niet voor niets hebben zij De Pantarijn als deelnemer van Eco-Schols en Litter Less uitgekozen.

Voorbeelden van de 100 Eco-Schools

Wij weten niet van alle 100 scholen wat ze doen, maar toch een paar voorbeelden:

  • AOC Groene Welle heeft het vervolg Eco-Schools ingeluid. Met speciale afvalbakken voor plastic, met sensorkranen, een nieuwe projectgroep en een nieuwe informatiestand (zie afbeelding) http://www.groenewelle.nl/nieuws/vervolg-ecoschool-feestelijk-ingeluid-tijdens-dag-van-de-duurzaamheid/
  • OBS De Pantarijn De Meern: Prinses Laurentien is daar samen met Helga van Leur en Jan Terlouw voor de voorleesactie. Zij leest voor het verhaal Kapsones voor dat zij samen met Jan Terlouw heeft geschreven. http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/activiteiten/activiteit.php?ID=7
  • Bij Daltonschool Neptunus in Amsterdam IJburg is een voorlees marathon aan de gang (https://twitter.com/Neptunus_WNT)
  • Nordwin Heerenveen ruimt in de week van 5 t/m 9 oktober zoveel mogelijk afval rond de school op. De klas die het meeste afval op weet te ruimen verdient een prijs, maar ook het meest 'origineel' stuk afval, valt in de prijzen.
  • De Noordelijke MBO’s (ROC’s en AOC’s) starten met een module energie
  • AOC Oost gaat actief aan de slag met duurzaamheid in het curriculum. De waarden van groen krijgen een nieuw jasje. Super om mee te doen. AOC Oost MBO roept studenten op om een statement te maken voor duurzaamheid (http://www.aoc-oost.nl/nieuws/maak-een-statement-op-de-dag-van-de-duurzaamheid/) en start de leerlgang ‘De meerwaarde van duurzaamheid’
  • Clusius Alkmaar is van start gegaan met Eco-schools (http://www.clusius.nl/nieuws/startschot-eco-schools-bij-clusius-college-alkmaar-1.aspx?PID=332&Action=1), Als achtste locatie van het Clusius College
  • Helenparkhurst Almere: plastic is not fantastic actie (http://helenpark.nl/De_school/Nieuws_/_Actueel/Item/%27Plastic%20not%20so%20fantastic%27.wli)
  • Lentiz heeft vanuit de locaties op de dag van de duurzaamheid een fietstocht georganiseerd vanuit de locaties naar scholen in de buurt. Daar doen zij mee met een duurzame activiteit.

Op 14 oktober in Velp op de Eco-Schools middag voor het voortgezet onderwijs, gaan we al de mooie verhalen en herinneringen met elkaar delen!

Helga van LeurPrinses LaurentienLogo Dag van de Duurzaamheid klein

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven