Op 25 november hebben MBO3,4 en Centrale Diensten de Groene Vlag en het bordje van Eco-Schools in ontvangst mogen nemen. Daarmee is Nordwin de eerste in Nederland waar een MBO instelling gecertificeerd is. AOC Nordwin is nu voor alle onderwijslocaties  en centrale diensten gecertificeerd. Hiermee zijn zij landelijk de eerste AOC die dat heeft bereikt.

Twee jaar geleden begon het Nordwin College gelijk met de naamsverandering met het Eco-Schoolsprogramma. Het is heel bijzonder dat het gelukt is om alle zes locaties gecertificeerd te krijgen. Geen enkele locatie is afgehaakt of heeft vertraging opgelopen. Nordwin draagt duurzaamheid breed in de organisatie en laat dat in het gebouw, de lessen, de mentaliteit en naar de omgeving duidelijk zien. Nordwin geeft de studenten een voorsprong in de maatschappij, door ze duurzaamheid mee te geven! Nordwin en de studenten gaan zo voorop in de vergroening.

Als eerste is Nordwin er in geslaagd om een MBO instelling gecertificeerd te krijgen. MBO 3,4 mag nu met trots de vlag hijsen. Dat ging niet zo maar. Om voor een MBO een goede toetsing te doen van de duurzaamheidselementen in het curriculuim van alle opleidingen is een forse klus. Nordwin heeft een aanpak ontwikkeld die alle MBO's kunnen gebruiken. En zij zijn verder gegaan. De leerlingen worden ook geëxamnieerd. Door deelname aan het Eco-team gaan de leerlingen een leerproces in. Aan het eind leggen zij een proeve van bekwaamheid af. Een examen dat dus meetelt in de formele beoordeling. Wij zijn er van overtuigd dat de studenten met deze bekwaamheid het ver gaan brengen in de maatschappij.

Wat zeker niet onvermeld mag bijven zijn Cor en Johan van het dierenverblijf. Zij zagen direct de koppeling tussen duurzaamheid en de het dierenverblijf. Concrete acties zijn samen de 'circle of life' geworden. Van licht, warmte en afval tot voedsel, mest en dierenwelzijn alles heeft zijn plaats gekregen in hun poster. Een bron van inspiratie voor alle dierenverblijven en kinderboerderijen.

20141125 112305 gedraaid20141125 103934circile of life Nordwin dierenverblijf MBO3-4

 

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun Estafetteblogs!

Archief nieuwsbrieven