Van eetbare verpakkingen tot inkt gemaakt uit groente- en fruitschillen: in het eerste seizoen van GreenTech kwamen al veel creatieve, groene ideeën voorbij. In het programma gingen jongeren tussen de 9 en 15 jaar de strijd met elkaar aan: wie heeft het beste idee voor een duurzame toekomst?

GreenTechVoor het tweede seizoen is de redactie van GreenTech op zoek naar nieuwe groene ideeën. Hoe besparen we energie? Hoe kunnen we zuiniger omgaan met voedsel en water? Hoe creëren we minder afval? GreenTech daagt u en uw leerlingen uit om mee te doen!

Lesmodule en gastles

Meedoen kan door met leerlingen te brainstormen over duurzame ideeën middels de speciaal ontwikkelde lesmodule of middels een gratis gastles die het team van GreenTech graag bij u op school verzorgt. In een één lesuur durende, interactieve en leerzame gastles wordt ingegaan op het thema duurzaamheid en worden leerlingen uitgedaagd groene ideeën te verzinnen. De ideeën die ontstaan in de (gast)les kunnen worden ingediend en maken daarmee kans geselecteerd te worden voor het televisieprogramma GreenTech. 

Duurzaamheid en techniek

Via de spannende uitvinderscompetitie wil GreenTech jongeren tussen de 9 en 15 jaar enthousiasmeren voor duurzaamheid, techniek, gezondheid en innovatie. In iedere aflevering van GreenTech werken drie kandidatenteams onder professionele begeleiding en met de beschikbaarheid van hightech machines en bouwmaterialen aan een prototype of schaalmodel van hun duurzame uitvinding. Aan het einde van de aflevering presenteren de kandidaten hun groene idee aan de vakjury, die vervolgens bepaalt wie er doorgaat naar de finale en daarmee kans maakt op de hoofdprijs: een eigen 3D-printer.

Kijk voor meer informatie op www.greentechtv.nl.

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven