Het moment om leerlingen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de watersector. 

Topsector Water organiseert jaarlijks het Wereld Water College. Dit is een groot event waar 1000 jongeren kennis kunnen maken met de veelzijdigheid van het onderwerp water en de uitdagingen en carrièrekansen in deze sector.

Banner Wereld Watercollege 2016

Kom naar het Wereld Water College

De Nederlandse watersector is een TOPsector met vele kansen en mogelijkheden. Dat Nederland wereldwijd bekend staat als ‘Waterland’ helpt zeker bij het vinden van opdrachten en veroveren van markten. De wereldbevolking blijft groeien en al deze mensen hebben schoon drinkwater nodig. Jaarlijks trekken steeds meer mensen naar de steden en die liggen in vruchtbare en veelzijdige gebieden zoals aan de monding van een rivier; delta steden. Duurzaam landgebruik, irrigatie, bescherming tegen overstromingen, waterzuivering, drinkwaterwinning, bewaken van de waterkwaliteit, visserij, energie uit water en transport over water en het bouwen van duurzame en snelle schepen. het zijn allemaal facetten van het werken aan water in het belang van een prettig leefklimaat voor mensen.  

WaterXperiences

Tijdens het Wereld Water College komen de leerlingen in aanraking met allerlei facetten van de watersector. In plaats van een college met presentaties is dit een dag met ‘WaterXperiences’ en excursies. De leerlingen gaan zelf aan de slag en worden uitgedaagd na te denken over de wereldwijde uitdagingen op het gebied van water. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een eigen weerstation of bootje op zonne-energie, je mobieltje opladen door zoet en zout water langs elkaar te laten stromen. Debatteren over de positie van water binnen de Verenigde Naties of Europese Unie, ICT oplossingen bedenken voor het tijdig evacueren van bij te hoge waterstand, het berekenen van de impact van golven op een dam of meedoen aan de Wereld Waterquiz.

Veel spannende wateruitdagingen en belevenissen voor leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Waterambassadeurs uit het hele land dragen bij aan dit evenement.

Het programma in Wageningen op 12 oktober 2016

Wageningen University & Research ontvangt dit jaar het evenement. Er zullen meer voedsel gerelateerde Xperiences zijn dan andere jaren. 

Het programma bestaat uit een gastles op school (voor of na het Wereld Water College), een excursie op locatie en deelname aan de WaterXperiences op de campus in Wageningen. Er is plek voor 1000 leerlingen en vele bedrijven en onderzoeksprogramma’s, dus meld je snel aan. Bedrijven in onze sector hebben nieuw talent nodig!

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven