20170518 avond4daagse huizenEnthousiaste Schoon Belonen-gemeenten hebben de afgelopen weken met hun schone Avond4Daagse een extra vrolijk en opgeruimd evenement achter de rug: in 10 gemeenten laten verschillende scholen dit jaar een dubbele prestatie zien tijdens de Avond4Daagse. Naast de sportieve ambities, staat er namelijk nóg een ambitie centraal tijdens de wandelavonden: het schoonmaken en houden van de omgeving. 

Dit jaar neemt een tiental gemeenten deel aan pilotproject de schone Avond4Daagse. Het doel is een Avond4Daagse waar de deelnemers hun afval onderweg niet laten vallen, maar verzamelen in zakken en bakken. Zo ziet niemand meer dat er een stoet kinderen en volwassenen door hun straten en parken hebben gelopen. Een mooi succes voor deze nieuwe gezamenlijke aanpak met scholen, lokale organisaties en Supporter van Schoon.

Gratis materialen vanuit Supporter van Schoon

Gemeenten die meedoen, ontvangen een praktische handleiding waarin duidelijk wordt hoe je in samenwerking met de lokale organisatoren van de Avond4Daagse een schone Avond4Daagse maakt. Supporter van Schoon ondersteunt deze Schone Avond4Daagse met materialen zoals klikostickers, posters en spandoeken. Ook zijn er opruimmaterialen beschikbaar en worden afvalzakken aan de deelnemers uitgedeeld. Zo stonden, om het gemakkelijk te maken, bij de start en de finish van de wandelroute in gemeente Rheden afvalbakken. Ook kregen kinderen en ouders de tip om eten en drinken in bidons en broodtrommels mee te geven: dat scheelde al meteen veel afval!

Jong geleerd, oud gedaan

Voor scholen is een extra pakket met posters en speurtochten beschikbaar. Ook informeren de scholen, ouders en kinderen wat ze vooraf kunnen doen voor een schone Avond4Daagse. In de flyer met vier handige tips begint het verminderen van afval al thuis. Als bijvoorbeeld iedereen snacks in bakjes en water in bekers meeneemt, scheelt het een hoop afval. Doe ook mee en houd ook jullie Avond4Daagse schoon!

Themapartner

Supporter van Schoon is themapartner van Eco-Schools Nederland voor het thema Afval & grondstoffen.

duologo supporter van schoon eco schools 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven