Eco-Schools nemen hun verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaamheid en hun leefomgeving! Veel Eco-Schools zijn al actief bezig met acties rond zwerfafval, afval en grondstoffen (bekijk het filmpje Helicon Groen VMBO Nijmegen). Supporter van Schoon biedt op dit gebied veel mogelijkheden en wij roepen jullie van harte op om ook Supporter van Schoon te worden!

Door je op te geven als Supporter van Schoon laat je als school zien dat je je verantwoordelijkheid neemt op het gebied van zwerfafval. En het helpt bij de  profilering van de school. Supporter van Schoon biedt aantrekkelijke mogelijkheden.

  • Bij het aanmelden van een opschoonactie ontvang je een gratis opschoonpakket met daarin poster, handschenen, hesjes, vuilniszakken en diploma.
  • Er zijn veel (gratis) materialen verkrijgbaar in de webshopschoon.nl Bijvoorbeeld de afbraaktijdenposter voor basisscholen of de speurkaart.
  • Je kunt gratis lesmaterialen voor primair en voortgezet onderwijs op aandeslagmetafval.nl downloaden.
  • Spelenderwijs leren over zwerfafval met games zoals de Zwerfafval Battle en de Afvalgame voor kleuters.
  • Meedoen met de Landelijke Opschoondag op 24 maart. In 2017 deden er maar liefst 113.500 mensen mee, waaronder 700 scholen en bso’s.

Doordat je als Eco-School al veel dingen goed doet op het gebied van afval, is het de moeite waard om dat intern en extern ook te laten zien. Niet alleen om jezelf op de borst te kloppen, maar ook om anderen aan te zetten om de eigen buurt schoon te houden.

Word Supporter van Schoon en laat samen als Eco-Schools in Nederland hoe je het goede voorbeeld geeft.   

20150325 72dpi 6835

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven