Lentiz LIFE College in Schiedam heeft op 31 maart jl met trots de eerste Groene Vlag gehesen. Dit gebeurde door de kersverse directeur Rianne de Graaf, wethouder Marcel Houtkamp en de voorzitter van het Eco-team. Daarmee zijn zij de eerste school in Schiedam die het internationale keurmerk van een duurzame school hebben bereikt.

Het LIFE College verdient die vlag echt. Zo werkt op het Life College de eerste Eco-Schoolsdocent ter wereld! Er zijn 48.000 deelnemende scholen wereldwijd en het Lentiz College is de eerste die een eigen docent heeft voor Eco-Schools. Dit geeft ook meteen aan hoe serieus zij Eco-Schools oppakken en hoe bij deze relatief nieuwe school het curriculum direct duurzaam wordt ontwikkeld. Een ander leuk voorbeeld is dat LIFE College een eigen app heeft gemaakt voor de Eco-scan. Leerlingen kunnen die app gebruiken om digitaal de vragen te beantwoorden en daarna kunnen zij onderling of als groep de resultaten vergelijken. Dit systeem heeft Eco-Schools Nederland nu overgenomen op de website.

In het Eco-team zitten zestien leerlingen uit de verschillende leerjaren van VMBO en MBO, daarmee wordt direct de breedte van de school onderstreept. In het Eco-team zitten ook de directeur, hoofd facilitair, beleidsmedewerkers duurzaamheid van Lentiz en twee docenten. Sámen zijn we een duurzame school. Inhoudelijk heeft het Eco-team veel acties ontplooid op het gebied van groen, energie, afval en voedsel. Logischerwijs hebben ze dan ook maar het certificaat ‘gezonde schoolkantine’ bereikt. Rondom de schoolkantine hebben de leerlingen allerhande acties georganiseerd waarbij de opbrengsten bestemd waren voor het glazen huis. Daarmee laten de school en de leerlingen ook duidelijk zien dat zij het niet alleen voor zichzelf doen, maar ook voor anderen. LIFE college heeft een open deur voor alle mensen in de buurt en werken veel breder dan voor de eigen leerlingen alleen. Lentiz LIFE College is dan ook, zoals zij het zelf noemen: de school van je leven. Na alles wat wij bij de keuring voor de Groene Vlag gezien hebben, kunnen we dat alleen maar bevestigen.

Radio Schiedam interviewde Hak van Nispen over de Groene Vlag voor het Lentiz LIFE College. Je kunt het hier beluisteren:

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven