Het Clusius College Purmerend haalde dit jaar de Groene Vlag van Eco-Schools. De leerlingen van het Eco-team van de school zijn zo enthousiast, dat zij willen dat veel meer scholen Eco-School worden! Daarom organiseert de school in januari een miniconferentie over Eco-Schools.

Lees meer over de miniconferentie

Onstuitbaar enthousiasme

marjan minnesmaHet belang van de betrokkenheid en de daadkracht van jongeren bij duurzaamheid - de essentie van Eco-Schools - zal tijdens de miniconferentie door niemand minder dan Marjan Minnesma in haar lezing naar voren worden gebracht. Marjan Minnesma is directeur van Urgenda. Urgenda is een organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken. Op de website van Urgenda schrijft Marjan Minnesma: "We weten wat er moet gebeuren. Laten we samen aan de slag gaan en anderen meesleuren in ons onstuitbaar enthousiasme."

Het Clusius College Purmered is zo'n school die bruist van onstuitbaar enthousiasme! In het begin was het even wennen, maar toen het Eco-team eenmaal op stoom was, was niks meer onmogelijk. In de zomer haalde de school de Groene Vlag. Daarover schreven ze een Estafetteblog getiteld "De leerlingen transformeerden van zwijgende grote vraagtekens in ware ideeënbussen".

Lees de Estafetteblog

Dag van de Duurzaamheid

Urgenda organiseert ook de Dag van de Duurzaamheid. Ontzettend veel scholen doen jaarlijks mee aan de Dag van de Duurzaamheid. Ook veel Eco-Scholen natuurlijk! Middelbare scholen organiseren vaak zelf projecten voor deze bijzondere dag in het jaar. Basisscholen doen vaak mee aan de landelijke voorleesactie van de Dag van de Duurzaamheid. Vorig jaar was OBS De Pantarijn in De Meern, een Eco-School, zelfs gastheer van de start van de voorleesactie. Daar waren Helga van Leur, Jan Terlouw en Laurentien van Oranje om een duurzaam verhaal voor te lezen uit het boek Kapsones van Laurentien van Oranje en Jan Terlouw!

Helga van Leur Prinses Laurentien

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven