In Vlissingen was op 30 april Michiel de Ruyter in hoogsteigen persoon aanwezig om 170 te verblijden met de Blauwe Vlag 2015. Stranden en jachthavens krijgen deze Blauwe Vlag voor hun prestaties aangaande veiligheid, gezondheid, waterkwaliteit, toegankelijkheid en milieu. De toekenning wordt door een nationale en internationale jury beoordeeld.

Samen met de burgemeester en gedeputeerde nam Michiel de Ruyter eerst de Blauwe Vlag in ontvangst die een parachutespringer hem aanreikte. Nadat de vlag gehesen was op het strand volgde een spectaculaire redding van een surfer. De redding was een duidelijke verbinding met de veiligheid die op de Blauwe Vlag stranden aanwezig is door het aanwezige toezicht. Zo nodig voeren strandwachten en reddingsbrigade hun reddingsacties uit. Zie ook het filmpje van de KNRM: https://www.youtube.com/watch?v=bATuYcvhPt0&app=desktop

Naast de stranden zijn er steeds meer jachthavens die zich onderscheiden met de Blauwe Vlag. Sinds vorig jaar is daar de groene wimpel bijgekomen. Jachthavens die excelleren in aandacht voor milieu kunnen deze groene wimpel verdienen. Inmiddels hebben 13 jachthavens deze wimpel voor 2015-2016 toegekend gekregen.

Alle stranden die de Baluwe vlag hebben staan hier en alle jachthavens met Blauwe Vlag vind je hier

hijsen blauwe vlagblauwevlaggen 3004201520150430 123817

 

 

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven