Handen ineenslaanIn april 2018 starten twee netwerken voor het primair en voortgezet onderwijs met een nieuw programma. Op 11 april met huisvestingsmedewerkers over investeren in duurzaamheid en op 25 april met bestuurders over de lokale agenda rond onderwijshuisvesting.

De netwerken zijn geen praat-, maar ontwikkelclubs. Zo hebben huisvestingsmedewerkers uit het onderwijs vorig jaar een afwegingskader ontwikkeld voor de keuze tussen renovatie of nieuwbouw en hebben schoolbestuurders nagedacht over een nieuwe generatie Integrale Huisvestingsplannen. De resultaten hiervan zijn verspreid via de PO-raad, VO-raad, VNG, Bouwstenen en Schoolfacilities.

Voordeel van meedoen

Meedoen is niet alleen leuk en inspirerend, maar levert ook meer op, zegt Ingrid de Moel van Bouwstenen. “Je bepaalt samen waar we mee aan de slag gaan en je zit er dieper in. Je werkt vanuit je eigen praktijk aan de volgende stap aan iets dat je ook meteen weer in je eigen praktijk kunt inbrengen. Je leert van elkaar, doet samen nieuwe inspiratie op en helpt meteen anderen vooruit.” Bouwstenen faciliteert het netwerk en het ontwikkelwerk. Diverse partners van Bouwstenen denken mee en ook de PO- en VO-raad ondersteunen de netwerken met raad en daad.   

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor de bijeenkomst voor:

Meer informatie bij Bouwstenen voor Sociaal

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven