brede school asperenNME Culemborg gaat scholen begeleiden om te komen tot een duurzame school met behulp van het programma Eco-Schools. NME Culemborg is accountmanager van Eco-Schools en gecertificeerd om scholen te begeleiden naar de Groene Vlag. Op 11 april gaat de eerste school van start.

De directeuren van de nog te bouwen Brede School Asperen hebben besloten van start te gaan met Eco-Schools. Zij zullen zich in eerste instantie vooral focussen op het ontwerpen en realiseren van een groen, uitdagend schoolplein voor de nieuwe school. De leerlingen die onder andere het Eco-team vormen, krijgen hierbij een grote inbreng. Op 11 april vindt de startbijeenkomst plaats en zullen zij de intentieverklaring ondertekenen.

Duurzaamheid in, op en om de school, thuis, in Nederland en overal op de wereld gaat over de kwaliteit van leven. Leerlingen brengen veel tijd door op school. School is voor leerlingen een vertrouwde omgeving en daarom de plek waar zij op een aansprekende manier kunnen leren over de verschillende onderwerpen die verbonden zijn met duurzaamheid. Thema’s als water, energie, afval en biodiversiteit bieden mogelijkheden om op heel praktische wijze leerlingen te leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun leefomgeving. Eco-Schools biedt de leidraad waarmee scholen hun duurzaamheidsonderwijs kunnen inrichten. Na het doorlopen van het Zevenstappenplan van Eco-Schools wordt een school officieel erkend als duurzame school en ontvangt daarvoor het internationale keurmerk de Groene Vlag.

Beoogd wordt dat duurzaamheid terugkomt in alle facetten van het onderwijsaanbod. Zo worden de duurzaamheidsthema’s geïmplementeerd in reguliere vakken. Naast het curriculum is er ook oog voor gedrag van leerlingen en medewerkers en kleine technische maatregelen die genomen kunnen worden om een duurzame school te worden.

Heeft u interesse om ook deel te nemen of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Pauline Hoevenaars via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij is in Culemborg de accountmanager van Eco-Schools.

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven