Deze week is het de week van de energie. De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft daarom ook nu de Dutch Green Building Week georganiseerd. Op 22 september vindt het openingscongres plaats.

Tijdens dit congres zal Prinses Laurentien van Oranje een paneldiscussie leiden tussen beleidmakers en Gelderse kinderen over het verduurzamen van schoolgebouwen met BREEAM-NL Junior. Ook worden een aantal BREEAM-NL certificaten uitgereikt.

Het BREEAM junior certificaat is voor DGBC ontwikkeld door SME Advies. De ontwikkeling is zo ingestoken dat de duurzaamheidsscan van Eco-Schools voor het onderdeel gebouw precies gelijk is aan de BREEAM junior. Inmiddels hebben DGBC en SME Advies samen ook de BREEAM medior ontwikkeld voor het voortgezet/MBO onderwijs.

Door de BREEAM en Eco-Schools scan te combineren kunnen scholen slim werken aan de verduurzaming van de gebouwen én het proces inzetten om leerlingen actief bij de verduurzaming te betrekken. Eco-Schools zorgt dat de verbinding met het onderwijs en het curriculum gemaakt wordt. Voor meer informatie neem contact op met hak van Nispen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot slot nog een leuke wetenswaardigheid. Op Duurzame Dinsdag, jaarlijkse de eerste dinsdag van september, is een duurzaam lintje uitgereikt aan Prinses Laurentien. Hak van Nispen heeft als jurylid van Duurzame Dinsdag een kleine bijdrage kunnen geven aan deze terechte waardering. DUURZAMEDINSDAG11597 web lintjesfoto bewerkt

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven