Scholen kunnen eenvoudig 40% van hun elektriciteit besparen door zuinige verlichting. Voor een gemiddelde basisschool is dat €3.000/jaar besparing en voor een gemiddelde Voortgezet Onderwijs school zelfs meer dan €10.000/jaar besparing.

Om voor de scholen deze besparing mogelijk te maken heeft Eco-School Nederland een samen­werkingsovereenkomst gesloten met GreenFox. GreenFox is een sociale onderneming die deze duurzame verlichting installeert in bestaande armaturen. Dit gebeurt door GreenFox opgeleide medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt. GreenFox voert een scan uit op school en installeert de nieuwe verlichting, hetgeen meestal in één dag klaar is. Het onderwijs kan zelfs gewoon doorgaan.

De kosten van de duurzame verlichting zijn laag. Als school verdien je dat gemakkelijk terug, meestal al in 3 jaar. En er zijn extra mogelijkheden vanuit fondsen en vanuit energiebedrijven dat je als school zelf helemaal niets hoeft te betalen of dat het met de energierekening verrekend wordt.

Vanuit Eco-Schools zijn wij er blij mee dat we zo de scholen kunnen helpen en de medewerkers van GreenFox een volwaardige baan kunnen bieden. Wij zijn op zoek naar Eco-Schools die een lichtend voorbeeld willen zijn van energiebesparing. Als u geïnteresseerd bent mail dan even met GreenFox (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel ze (070-8200521). Meld uiteraard wel even dat je Eco-School bent!20150225 135746 bewerkt

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven