Het Clusius College Purmerend haalde in juni vorig jaar de Groene Vlag van Eco-Schools. De leerlingen van het Eco-team van de school zijn zo enthousiast, dat zij willen dat veel meer scholen Eco-School worden! Daarom organiseerde het Eco-team op 26 januari een miniconferentie over Eco-Schools.

Onstuitbaar enthousiasme

Tijdens de miniconferentie vertelden de leerlingen van het Eco-team van het Clusius College Purmerend wat ze met elkaar hebben bereikt op het gebied van duurzaamheid en waarom zij willen dat veel meer scholen Eco-School worden.

miniconferentie PurmerendHet belang van de betrokkenheid en de daadkracht van jongeren bij duurzaamheid - de essentie van Eco-Schools - werd tijdens de miniconferentie naar voren gebracht door niemand minder dan Marjan Minnesma. Marjan Minnesma is directeur van Urgenda. Urgenda is een organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken. Op de website van Urgenda schrijft Marjan Minnesma: "We weten wat er moet gebeuren. Laten we samen aan de slag gaan en anderen meesleuren in ons onstuitbaar enthousiasme."

Het Clusius College Purmered is zo'n school die bruist van onstuitbaar enthousiasme! In het begin was het even wennen, maar toen het Eco-team eenmaal op stoom was, was niks meer onmogelijk. In de zomer haalde de school de Groene Vlag. Daarover schreven ze een Estafetteblog getiteld "De leerlingen transformeerden van zwijgende grote vraagtekens in ware ideeënbussen".

Lees de Estafetteblog

De middag werd afgesloten met een biologisch, lokaal geteeld hapje en drankje.
 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven