Overal kraanwater graag 1 copyDrinkwater moet toch op festivals en in de horeca gewoon te verkrijgen zijn? De praktijk leert dat dit niet zo is. Soms moet je in de horeca zelfs €2,50 per flesje drinkwater betalen. En het flesje leidt weer tot zwerfafval en uiteindelijk vaak ook nog plastic soup. Dit willen we niet. Daarom komen drinkwaterbedrijven en milieuorganisaties en onze partners Dopper en KRNWTR nu met de petitie Overal Drinkwater Graag. Wij roepen jullie op om als ecoteams, als Eco-Schools en/of als individu om de petitie te tekenen. 

 

De petitie

Nederland staat bekend als het land met het beste kraanwater ter wereld. Het is van hoge kwaliteit, duurzaam, lekker en gezond en daar mogen we trots op zijn. Sterker nog: we zouden er altijd voor moeten kunnen kiezen. Niet alleen thuis, maar ook onderweg, op school en op het werk, tijdens het sporten, wanneer we uit eten gaan of een evenement bezoeken.

De praktijk is helaas vaak anders. Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat meer dan de helft van de festivalbezoekers aangeeft dat het moeilijk of zelfs onmogelijk is om op een festival of evenement aan kraanwater te komen. En even zo veel mensen zeggen dat het ze een of meerdere keren is overkomen dat hen in de horeca kraanwater is geweigerd toen ze erom vroegen.

Met deze petitie willen we ervoor zorgen dat we geen ‘nee’ meer te horen kunnen krijgen als we kraanwater bestellen. Dat hoeft niet gratis te zijn: ons kraanwater is een topproduct waar gerust een redelijke vergoeding voor gevraagd mag worden. Wanneer je deze petitie tekent, gaan wij ons uiterste best doen om te zorgen dat we allemaal voortaan altijd en overal voor kraanwater kunnen kiezen.

Wij bezoekers van Nederlandse festivals, evenementen en horeca

Constateren

dat wij vaak nog 'nee' te horen krijgen als we om kraanwater vragen. Dat moet anders vinden wij, want het Nederlandse kraanwater behoort tot het beste ter wereld. Het is ook nog eens lekker, gezond en goed voor het milieu. Daarom zou de keuze voor kraanwater altijd mogelijk moeten zijn.

Daarom verzoeken wij

de Nederlandse festivals, evenementen en horeca om kraanwater altijd beschikbaar te maken voor hun bezoekers.

Teken ook de petitie

 

Deze partijen steunen overal kraanwater graag

UrgendaJongeren op Gezond GewichtNatuur & MilieuVoedingscentrumNudgeKRNWTROneWorld Water en Join the Pipe

 

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven