collegas sme adviesEco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen en wordt uitgevoerd in 64 landen wereldwijd. In elk land is een andere organisatie verantwoordelijk voor het programma. In Nederland is SME Advies nationaal coördinator voor Eco-Schools. SME Advies verzorgt het programmamanagement en onderhoudt de nationale en internationale contacten. Vanuit SME Advies worden ook de audits van de scholen uitgevoerd. Nu is SME Advies op zoek naar een nieuwe adviseur energie en gedrag, die onder andere met de verduurzaming van scholen aan de slag gaat!

SME Advies brengt duurzaamheid dichterbij en vooral op het onderdeel gedrag en duurzaamheid. SME Advies ondersteunt overheden, bedrijven, organisaties, scholen en individuen op hun weg naar duurzaamheid. SME Advies is een BV, gevestigd in Utrecht met 10 medewerkers.

Werkwijze SME Advies

Meer dan 40 jaar werkt SME Advies aan communicatie en duurzaam gedrag. SME Advies beweegt mensen om vanuit een positieve drive duurzame keuzes te maken. Dit geldt voor ieder mens: als bewoner, leerling, werknemer, ondernemer, beleidsmaker, etc.

Het werk van SME Advies bestaat uit:

 • duurzaamheidsbeleid voor overheden en bedrijven
 • duurzaamheid op scholen
 • plannen en projecten voor (maatschappelijke) organisaties
 • energiebesparing bij bewoners
 • communicatie tussen en met bewoners
 • coaching en training

SME Advies stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het advieswerk en geeft tegelijkertijd grote eigen verantwoordelijkheid aan de medewerkers. Kernwoorden zijn creativiteit, effectiviteit en praktisch.

Een adviseur bij SME Advies is een allround medewerker. Hij of zij onderhoudt een netwerk, maakt offertes, voert projecten uit en rondt ze zorgvuldig samen met de opdrachtgever af. Adviseurs werken in projecten en bij acquisitie nauw met elkaar samen / ondersteunen elkaar. Collega's weten van elkaar wat ze doen; de lijnen zijn kort. Een adviseur heeft na verloop van tijd zowel een omzet- als een acquisitietarget.

De adviseurs van SME Advies zijn het visite­kaartje van SME Advies. Niet alleen beschikken zij over uitstekende communicatieve vaardigheden, ook is hun uitstraling professioneel en representatief. 

Wie zoekt SME Advies?

SME Advies is op zoek naar een adviseur energie en gedrag.

Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een man.

Aanleiding voor de vacature is de groei aan werkzaamheden op de onderdelen energie&scholen en energie&bewoners. Bij energie&scholen gaat het om duurzaam beheer en gebruik van schoolgebouwen. Bij energie&bewoners gaat het om gedrag en kleine technische maatregelen. SME Advies is op zoek naar iemand die op zoek wil gaan naar nieuwe kansen op het gebied van energie en huidige succesvolle projecten verder in de markt wil zetten.

Deze adviseur heeft kennis van energie, gedrag en scholen. Maar naast de inhoudelijke kennis en ervaring zoekt SME Advies vooral een collega met een professionele, enthousiaste uitstraling, iemand die creatief en flexibel is en die het leuk vindt om anderen te enthousiasmeren. Kortom: een adviseur die van aanpakken weet, commerciële kansen ziet en grijpt en die vanuit een eigen netwerk en ervaring zelfstandig acquireert en realiseert. Hij of zij moet goed in teamverband kunnen opereren.

Functie-eisen

 • Minimaal 3 jaar werkervaring in relevant werkveld
 • Kennis van energie en gebouwbeheer
 • Kennis van energie en gedrag
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Advieservaring
 • Commercieel ingesteld
 • Innovatief, creatief en praktisch
 • Universitaire of HBO-opleiding
 • Affiniteit met duurzame ontwikkeling en bijbehorende vraagstukken
 • Daadkracht, teamplayer, ondernemend, enthousiast

Arbeidsvoorwaarden

SME Advies biedt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een NS-jaarkaart. Salarisindicatie tot €2.800 bij 40-urig dienstverband.

Inlichtingen en sollicitatie

Nadere inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij Imke Tegels.

Sollicitaties bestaande uit een cv en een brief met motivatie kunnen tot uiterlijk 1 april 2017 aan Imke Tegels worden gericht.

 

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven