Kader Primair, ‘het vakblad voor leidinggevenden in het funderen onderwijs’ heeft haar eerste nummer van dit schooljaar het thema De groene school gegeven. Een goed begin van het jaar!

Eco-Schools als voorbeeld

In het themadeel komt Eco-Schools uitgebreid aan de orde met artikelen over drie Eco-Schools basisscholen (Neptunus in Amsterdam, De Molenvliet op Goeree-Overflakkee, De Kleine Prins in Rotterdam) en het Wellantcollege. Maar ook is er informatie over bijvoorbeeld duurzaam renoveren en de GreenDeal duurzame schoolgebouwen.

Houten puien worden tafeltjes en bankjes

In de artikelen worden mooie voorbeelden gegeven over het zelf ontwikkelde regenwatersysteem om wc's mee door te trekken (mét een kleine windmolen!) of een daktuin waar techniek en biologielessen plaatsvinden. Ook mooi is het voorbeeld waarbij hout dat vrij kwam bij de renovatie van de pui weer gebruikt is om er tafeltjes en bankjes van te maken voor op het leerplein. Zo denkt de school bij iedere beslissing na "wat kunnen we doen aan duurzaamheid?" Of zoals een van de schooldirecteuren zegt: "Het hoort bij hoe wij lesgeven, zij weten niet anders."

Met trots kunen we stellen dat de basisscholen die Eco-Schools zijn, zich van hun beste kant laten zien. Naast de inspirerende artikelen zijn er handige links opgenomen bij de artikelen. Kortom, het lezen waard!  

plaatje loopbusscan Page 01 kader primair

.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven