Logo NordwinCollegeVanaf begin september heeft AOC Friesland een nieuwe naam: Nordwin College. Een nieuwe koers en profilering zijn de aanleiding voor deze naamswijziging. Nordwin College koerst op duurzaamheid en vergroening en wil mensen inspireren en leren om met passie en vakmanschap te werken aan een duurzame, mooie wereld. De naam Nordwin College, Nordwin betekent letterlijk 'vriend uit het noorden', past bij de nieuwe visie, werkwijze en ambitie.

Nieuwe koers

Nordwin College sluit met het onderwijs en andere activiteiten al aan bij de ontwikkelingen en maatschappelijke vraagstukken in de regio en wil dat nog nadrukkelijker gaan doen. Te denken valt daarbij aan de realisatie van doelen van overheden en bedrijven op het gebied van leefomgeving, voedselkwaliteit, dierenwelzijn, biobased economy, biodiversiteit en een duurzame groene sector.

Door met alle leerlingen & studenten projecten in de regio te doen, worden zij op aansprekende wijze voorbereid op een mooie baan in de dynamische groene sector. Nordwin College is een onderwijsinstelling voor VMBO-groen, MBO en Cursus & Contract. Bij Nordwin College werken 410 medewerkers en volgen zo'n 3000 leerlingen & studenten onderwijs op vijf verschillende locaties: Leeuwarden [2], Sneek, Buitenpost en Heerenveen.

Eco-Schools

Nordwin maakte tevens bekend dat het zich als eerste mbo heeft aangesloten bij Eco-Schools. Zij ondertekenden op bijzondere wijze de intentieverklaring van Eco-Schools. Op de voorzitter van het College van Bestuur, Ton Stierhout, duurzaamheidscoördinator Heleentje Swart en Eco-Schools coördinator Martijn Nahumury zetten een 'groene voetstap' ter ondertekening.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven