DvdD2013-CITAVERDECollege1Tien oktober was het de Dag van de Duurzaamheid. Het CITAVERDE College te Heerlen gaf op de Dag van de Duurzaamheid het officiële startschot als Eco-School. Samen met Martijn Nahumury van ‘Eco-schools’ tekende directeur Peter Claessen de intentieverklaring, waarmee CITAVERDE College verklaart in 2 jaar tijd de ‘Groene Vlag’ van het internationale keurmerk van ‘Eco-schools’ te willen behalen. CITAVERDE College is daarmee de eerste Eco-School in Limburg en sluit zich hiermee aan bij een netwerk waar 43.000 scholen in 53 landen bij aangesloten zijn.  

Activiteiten

Het programma van 10-10, de Dag van de Duurzaamheid, bij CITAVERDE College was:
- De leerlingen van de 3e klas VMBO hielpen met het plaatsen van zonnepanelen
- In alle lessen werden onderwerpen behandeld die met duurzaamheid te maken hebben: De kookles met biologische streekproducten, les over Fair Trade, tekenles over duurzaamheid, plaatsen van zonnepanelen tijdens techniekles, etc.
- Verschillende externe deskundigen gaven gastlessen onder wie Ger Coenen over zonnepanelen, studenten van de universiteit van Wageningen en Hogeschool Zuid over afval, biologische producten en de water footprint 
- Tomrasystems stelde een Greenup afvalscheider beschikbaar waardoor zwerfafval wordt aangepakt
- Graffiti met mos door leerlingen VMBO
- Start van het verduurzamen van de plantenkas, waardoor de kas energie-neutraal zal worden en regenwater gaat gebruiken voor de bewatering

Op de Dag van de Duurzaamheid wilde CITAVERDE College laten zien dat het duurzaamheid hoog in het (groene) vaandel draagt.

 Bekijk hier alle foto's van het CITAVERDE College

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven