DvdD2013 5Donderdag 10 oktober was de  landelijke “DAG VAN DE DUURZAAMHEID”. Die dag hebben wij, als Clusius College Castricum, uitgebreid gevierd met speciaal voor 10-10 10 acties!

Bekijk hier alle foto's van de Dag van de Duurzaamheid op het Clusius College Castricum

  1. Wij schakelden op 10-10 om demonstratief de automaten uit. Deze dag hebben we laten zien dat we - zonder snoep, chips en frisdranken - ook de dag kunnen doorkomen.

  2. De hele school kreeg – als alternatief – fruit aangeboden

  3. Uiteraard werden de fruitresten opgevangen in speciale groenbakken en niet in het “gewone afval”.

  4. We kregen van PWN een watertappunt bij het schoolplein, zodat ook mensen uit de wijk er gebruik van kunnen maken. Leerlingen kunnen hier dus hun waterflesjes vullen met lekker koel water.

  5. PWN bracht “doppers” mee, een speciaal ontwikkeld, duurzaam flesje om leidingwater in te tappen. Tegen inlevering van een “normaal” plastic flesje kon je een “dopper” krijgen. Kijk ook even op www.dopper.nl voor meer info over dit flesje!

  6. Ook in de aula is er een watertappunt voor gekoeld leidingwater geplaatst.  Dit als alternatief  voor het drinken van frisdrank en energydrinks!  Ga vaker water drinken, gezond en lekker koel!!

  7. De Clusibus voorziet in een behoefte van de ouders van leerlingen uit de Zaanstreek, een milieuvriendelijke en duurzame oplossing!  

  8. Op 10-10 starten we ook weer met de dagelijkse metingen van het weer in het kader van het Globe-project. www.globe.gov  Een project om wereldwijd te veranderingen in het weer te kunnen meten en daar conclusies aan te verbinden. Wij, als Clusianen, werken mee aan een duurzame wereld!

  9. Vanaf 10-10 staan er op verschillende plaatsen in de school aparte afvalbakken voor plastic afval om dit afval gescheiden in te zamelen.

  10. Vanaf  10-10 gaan we – voor het tweede jaar – mee doen aan de actie “Litter Less”, dus we blijven aandacht houden voor minder afval! Broodtrommeltjes mee, dus, en als je afval hebt – gewoon in de afvalbakken – gesorteerd!!

We doen op school aan duurzaamheid, maar ga je dat thuis nu ook (nog meer) doen??

Mw. Graumans, NME-coördinator

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven