GroeneVlag ISHDen Haag, 31 oktober 2012 – Vanmorgen is aan de International School of The Hague (ISH) de Groene Vlag uitgereikt. Zij is de eerste school in Den Haag die dit internationale keurmerk voor duurzame scholen krijgt. In een officiële ceremonie met wethouder Karsten Klein namen twee leerlingen van de ISH, de Groene Vlag in ontvangst.


De ISH heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het thema duurzaamheid, zowel in de lessen als daar buiten. Zo hield de school verschillende keren een ‘GreenWeek’ met (o.a.) een afvalmodeshow, deden ze mee aan Warme Truiendag, Earth Day en vergelijkbare nationale en internationale acties. Ook is op het schoolterrein een GreenSpace gerealiseerd, zijn 300 m2 aan zonnepanelen geplaatst en wordt aan recycling van afval gedaan.

Om half 12 startte de ceremonie buiten op het schoolterrein, in het bijzijn van 100 leerlingen en genodigden van schoolleiding, bestuur, docenten  en ouders. Na korte toespraken van leerlingen en betrokken schoolleiders, zongen Primary School leerlingen een Green Song. Daarna overhandigde Eco-Schools coördinator Anne de Klerk  officieel de Groene Vlag, die werd gehesen door twee leerlingen werd gehesen samen met de wethouder. Vervolgens gingen 200 groene (milieuvriendelijke!) ballonnen de lucht in. Community School Director Rick van Vliet is namens iedereen van de school  trots op het gezamenlijke resultaat:  ‘Er valt nog veel te winnen in het creëren van bewustwording bij scholieren over het belang van duurzaamheid (per slot ligt de toekomst van onze planeet in hun handen) maar een goed begin is gemaakt’. 

Bekijk hier de foto's van de uitreiking van de Groene Vlag. 

 De Groene Vlag  van Eco-Schools is hét internationale, VN-erkende keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd doen meer dan 40.000 scholen in 50 landen, waaronder China en de VS, mee aan Eco-Schools. Eco-Schools is één van de vijf programma’s van FEE, de Foundation for Environmental Education. FEE-Nederland beheert o.a. ook de ‘Blauwe Vlag’ voor schone stranden en jachthavens en de ‘Green Key’voor duurzame bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche.

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven