ISAGreenTeamDuurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in het onderwijs. Via het programma Eco-Schools kunnen scholen werken aan een groene en duurzame school en schoolomgeving. De International School of Amsterdam (ISA) heeft hier de afgelopen tijd veel aandacht aan besteed en wordt op 6 september 2011 hiervoor beloond met de Groene Vlag, hét keurmerk voor duurzame scholen. 

De ISA ontvangt als eerste internationale school in Nederland de Groene Vlag. Een bijzondere prestatie dus! De uitreiking van de Groene Vlag vindt dinsdag 6 september 2011 plaats op de ISA. De keynote speaker tijdens de bijeenkomst is de heer Ikenna Azuike van Strawberry Earth. De nationale Eco-Schools coördinator Anne de Klerk zal de vlag uitreiken aan de school. Bij de uitreiking zullen verder onder andere wethouder Groot van Amstelveen (portefeuille o.a. Economische zeken en Milieu en Energie ), alle leerlingen van de school (980) leerkrachten (150) de schoolleiding en overige genodigden aanwezig zijn.

Op school zijn diverse voorbeelden van duurzaamheid te zien. Zo heeft de school het Green Team waarin meer dan 160 leerlingen in actief zijn, een Green Team-logo, eco-columns in de nieuwsbrieven en een eigen eco-code. Daarnaast wordt afval steeds beter gescheiden en zijn leerlingen van de school met duurzaamheidsthema’s bezig. De school vindt het belangrijk dat haar zich nog meer bewust worden van het belang van thema’s als afval, water, klimaat en veiligheid en van het gedrag dat daarop aansluit. 

kijk voor meer informatie over de International School of Amsterdam op www.isa.nl  

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven