Op dinsdag 6 september 2011 heeft de International School of Amsterdam (ISA) de Groene Vlag ontvangen, hét keurmerk voor duurzame scholen. De Groene Vlag is de beloning voor het doorlopen van het zevenstappenplan van Eco-Schools en een waardering voor de milieuverbeteringen die de school heeft  bereikt.

Groene_Vlag_ISA_1In de gymzaal van de school verzamelden zich zo’n 1200 leerlingen, leerkrachten, andere staf en genodigden voor de uitreiking van de Groene Vlag. Na de opening door Dr. Green, de directeur van de school, werd de bijeenkomst geleid door leerlingen van het Green Team. Het Green Team liet een filmpje zien, met daarin voorbeelden van alle activiteiten die op school plaatsvinden met betrekking tot duurzaamheid en Eco-Schools. Wethouder Groot van Amstelveen (economische zaken en milieu) sprak de leerlingen toe en vertelde hoe trots hij is op de prestatie van de ISA. Hierna ontving Dr. Green de Groene Vlag uit handen van Anne de Klerk, de nationale coördinator van Eco-Schools, en presenteerden zij de vlag samen met leerlingen aan de bomvolle gymzaal. De Groene Vlag werd onder groot gejuich gehesen door de leerlingen. Vervolgens kwamen twee gastsprekers aan het woord, Ikenna Azuike en Mette te Velde, de oprichters van Strawberry Earth. Zij presenteerden op inspirerende wijze hun ideeën over duurzaamheid en de achtergrond van Strawberry Earth. De leerlingen werden enorm enthousiast van de gastsprekers en de gehesen Groene Vlag. Het was een inspirerende ochtend, die de betrokkenen zich nog lang zullen herinneren.  

Voorbeelden duurzaamheid

Op de ISA zijn diverse voorbeelden van duurzaamheid te zien. Zo heeft de school het Green Team waarin meer dan 160 leerlingen actief zijn, een Green Team-logo, eco-columns in de nieuwsbrieven en een eigen eco-code (regels voor milieugedrag op school). Daarnaast wordt afval gescheiden en zijn leerlingen van de school intensief met duurzaamheidsthema’s bezig. De school vindt het belangrijk dat haar leerlingen en medewerkers zich nog meer bewust worden van thema’s als afval, water, klimaat en veiligheid en van het gedrag dat daarop aansluit. 

Bekijk hier de foto's van de uitreiking van de Groene Vlag.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven