2012-09-11_ISH_op_TexelOp 10 september 2012 hebben 44 leerlingen van de Internationale School uit Den Haag de handen uit de mouwen gestoken op Texel. Onder leiding van Staatsbosbeheer, Ecomare en vier leerkrachten heeft de groep meegeholpen aan het onderhoud van het Mientje aan het Mienterglop bij De Koog.

Werkzaamheden

De leerlingen uit de één na laatste klas van de Internationale School ontdeden het heideterrein van bomen en struiken. Daarmee hielpen ze mee aan het onderhoud van het leefgebied van de zeldzame loopkever – dit soort is in Nederland uitsluiten op Texel te vinden. Op deze manier hebbleerlingen op deze manier voor de zichtbaarheid van de cultuurhistorie van Texel.

Internationale school

In de één na laatste klas hebben de leerlingen naast schoolse lesblokken een blok waar ze creatief, actief en dienstbaar bezig moeten zijn. De groep die op Texel hun groene vingers gebruikte, is bezig om hun Internationaal Bacheloraat te halen (ongeveer HAVO-VWO niveau). Ze zijn zijn drie dagen op Texel. Daar houden ze zicht onder andere bezig met Landart, raften en natuurbeheer. Het laatste is zowel dienstbaar als actief. Naast Nederlandse leerlingen kent De Internationale school de leerlingen die tijdelijk in Nederland wonen doordat hun ouders voor ambassades, internationale instellingen of bedrijven werken.Meer informatie over de school vind je op de website van De Internationale School.

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven