KickoffEcoSchoolsNordwinBuitenpostBUITENPOST - Het Nordwin College in Buitenpost streeft samen met alle andere Nordwin College vestigingen in Friesland naar de status van Eco-School. Afgelopen woensdag, op de dag van de duurzaamheid, werd op alle vestigingen een ecoteam geïnstalleerd. Op de locatie Buitenpost kregen de leerlingen uitleg over de duurzame koers die men in de toekomst wil gaan varen.

Read More

De ochtendpauze duurde op het Nordwin College, het voormalige AOC Friesland, woensdag iets langer dan normaal. Alle leerlingen werden geïnformeerd over Eco-Schools en de nieuwe koers van de school.

Het Nordwin College wil in de toekomst het begrip duurzaamheid tot een speerpunt in de organisatie maken. Niet alleen op het gebied van energiegebruik, maar ook duurzaamheid in een bredere zin van het woord. Hoe gezond leven wij? Hoe investeren wij ook in een duurzame relatie met onze omgeving?

Om al de ontwikkeling op dit gebied een zichtbare plek op de school te geven, wordt er gewerkt met een stappenplan van Eco-Schools. Uiteindelijk is het de bedoeling dat in 2013 de status van het Eco-School keurmerk bereikt wordt. Een keurmerk dat nu al bij veertigduizend scholen in vierenvijftig landen aangeeft dat men verantwoordelijkheid neemt voor zijn leefomgeving.

Woensdag was de aftrap, de leerlingen kregen onder andere een Nordwin T-shirt en het ecoteam bestaande uit personeel, leerlingen en vertegenwoordigers van de ouderraad werd geïnstalleerd.

Uit het enthousiasme van de leerlingen bleek duidelijk dat zij de nieuwe koers een echte uitdaging vinden..

 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

eerste estafetteblog

Benieuwd naar nieuws van scholen? Lees hier hun verhalen!

Archief nieuwsbrieven